Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Στοφόρου στη Λαμία

Την Παρασκευή, όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ κι καιρό, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Το Ημερολόγιο ενός πατέρα 2/ Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει – Από τα πρώτα βήματα μέχρι και το σχολείο» (Κριτική) στη Λαμία. Παρά τη βροχή και τις εκδηλώσεις που γίνονταν εκείνη τη μέρα σε όλη την πόλη, ένα πλήθος κόσμου μαζεύτηκε στον φιλόξενο "Οιωνό" και έγινε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Όπως είχε προαναγγελθεί, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, έγινε ένα είδος "μίνι" ημερίδας, με σκοπό την ενημέρωση για τα ζητήματα της ανατροφής και της διατροφής των παιδιών.Η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ν. Φθιώτιδας Βασιλική Καπέλλου, μίλησε για τις Σχολές Γονέων και τη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

Η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ασημένια Κούσουλα, μας άνοιξε ένα δρόμο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας ώστε αν αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

Η Παναγιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, εκπαιδευτικός στην ομιλία της «Παιδί, Σχολείο, Οικογένεια» ανέλυσε ζητήματα που αφορούν στη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το σχολείο.Ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν μαζί μας εκείνη τη βραδιά, ήταν ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Τριαντάφυλλος Μπέλλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Νίκος Κασσιός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γραβιάς Θανάσης Πέτρου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων, ο πρώην δήμαρχος Αγ.Κωνσταντίνου Κώστας Λιάλιος, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων,φορέων και ενώσεων γονέων. Ακόμη πολλοί εκπαιδευτές των Σχολών Γονέων, υπεύθυνοι της Δια Βίου Μάθησης και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων -από το νηπιαγωγείο, μέχρι το Πανεπιστήμιο!Όλα τα νέα