Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Πραγματοποίηση πορείας περιβάλλοντος στο βουνό της Οίτης στις 27/05/2007

Ακολουθεί ανακοίνωση της «Κίνησης πολιτών για την Προστασία του Περιβάλλοντος στο βουνό της Οίτης»

Το βουνό των πεζοπόρων, το βουνό με τα περισσότερα είδη φυτών και λουλουδιών, το βουνό με την πλούσια ιστορία από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, το βουνό που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, που έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από Διεθνείς συμβάσεις, έχει μπει στο στόχαστρο μεταλλευτικής εταιρείας και των μηχανισμών της, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Είναι χρέος ΟΛΩΝ να προστατεύσουμε ένα από τα σημαντικότερα φυσικά μνημεία απείρου φυσικού κάλλους της χώρας μας, ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε από τους κυβερνητικούς αρμόδιους, να μη διανοηθούν να προχωρήσουν σ' αυτό το έγκλημα. Δεν φτάνουν οι γενικές διακηρύξεις για προστασία του περιβάλλοντος με αφορμή και την αλλαγή των κλιματικών αλλαγών. Χρειάζεται να γίνουν και πράξη με την απόρριψη των προτάσεων της εταιρείας, όπως τις έχουν απορρίψει οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της περιοχής.

Καλούμε όλους τους πολίτες της χώρας μας να συμμετάσχουν στη ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στο βουνό της Οίτης την Κυριακή 27 Μαΐου (27/05/2007).

Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παύλιανη στις 8.30 π.μ. με κατεύθυνση το Κουμαρίτσι. Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί προς Κούβελο και θα επιστρέψει στην Παύλιανη.

Στο Κουμαρίτσι θα υπάρχει υποδοχή και σύντομη εκδήλωση. Στο Κούβελο θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των αρχαιοτήτων.

Τηλέφωνα των διοργανωτών: 2231043020 και 6977261256.

Όλα τα νέα