Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Ζωοφιλία και πολιτισμός με αφορμή ένα λυπηρό γεγονός το οποίο δεν τιμά το χωριό μας

Χθες, λάβαμε μέσω Facebook ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό μήνυμα για το χωριό μας, το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει έντονα για το που πάμε ως κοινωνία, ειδικά τις μέρες μας που διανύουμε πολυεπίπεδες κρίσεις και προβλήματα καθώς και ειδικά αν τέτοια φαινόμενα εμφανίζονται σε πιο μικρές και κλειστές κοινωνίες όπως είναι το χωριό μας.

Το μήνυμα της φίλης μας είναι το εξής:

"Θα ήθελα εκ μέρους της οικογένειάς μου και με αφορμή ένα πολύ θλιβερό γεγονός για εμάς, να μιλήσω για την πολύ κακή και απολίτιστη συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων του χωριού μας. Πριν από λίγους μήνες έβαλαν φόλα στο ένα απ'τα 2 σκυλιά μας, όμως δεν το κάναμε θέμα στο χωριό. Σήμερα, μάθαμε ότι και το άλλο μας σκυλί πέθανε από φόλα. Πολλοί κάτοικοι του χωριού και φίλοι μας τα γνώριζαν. Ήταν ήρεμα, κοινωνικά και πολύ φιλικά με τους ανθρώπους. Φασαρία δεν έκαναν ποτέ, ούτε ενοχλούσαν κανέναν. Γι'αυτό λοιπόν, θέλω να τονίσω το πόσο άσχημο φαίνεται για ένα τέτοιο πανέμορφο χωριό να έχει μια τέτοια εικόνα από την απολίτιστη συμπεριφορά ορισμένων κατοίκων. Ειδικά από έναν τέτοιο τόπο, απαιτείται ΣΕΒΑΣΜΟΣ στα ζώα και φυσικά οποιοσδήποτε ενοχλείται με κάτι ή κάποιον να λύνει τις διαφορές του ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ! Πολιτισμός σημαίνει ΗΘΟΣ και ΑΡΧΕΣ. Κάτι που δυσκολεύονται πολλοί να αποκτήσουν !

Βοηθήστε λοιπόν, όσο και όπως μπορείτε, να περάσει αυτό ως μήνυμα για την υπεράσπιση των ζώων..

Ευχαριστώ."

Το γεγονός αυτό είναι αποτρόπαιο, απόλυτα καταδικαστέο και φανερώνει έλλειψη πολιτισμού, ήθους και σεβασμού απέναντι στην ίδια τη ζωή. Γεγονότα σαν αυτό δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προκαλούν λύπη και να μας πηγαίνουν πίσω ως κοινωνία... Αυτό θέλουμε;

Όλα τα νέα