Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Κυκλoφόρησε το νέο βιβλίο του Κώστα Στοφόρου '20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ!'

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΦΟΡΟΣ

20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ!

111 συνταγές και ιδέες διατροφής για παιδιά
Σελ: 232, ISBN: 9789602186800




ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Τα πλεονεκτήματα της ισορροπημένης διατροφής είναι σήμερα γνωστά, το
ίδιο και η σημασία της για την ανάπτυξη των παιδιών. Πώς μπορεί, όμως, ένας
γονιός να πείσει το παιδί του να φάει αδιαμαρτύρητα κουνουπίδι ή μπρόκολο;

Πώς θα το κάνει νΆ αγαπήσει τα φρούτα, τις σαλάτες ή να φάει το ψάρι και τα
όσπρια, αποφεύγοντας τις ομηρικές μάχες στο τραπέζι;

Στο βιβλίο, ο Κώστας Στοφόρος, 20 διάσημοι σεφ και 11 μαμάδες ενώνουν τις
δυνάμεις τους, προτείνοντας συνταγές προσαρμοσμένες στις διατροφικές
ανάγκες της παιδικής ηλικίας, αλλά και τόσο νόστιμες που θα κάμψουν τις
αντιστάσεις και του πιο «δύσκολου» παιδιού.

Συγχρόνως, κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν την αξία διαφόρων τροφών για την
ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα
επιστημονικά πορίσματα.

Με απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις για την παιδική διατροφή και την
ασφάλεια των τροφίμων, απλές τεχνικές για γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά
και ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής που θα διευκολύνει τις μαμάδες.

Από τις συνταγές του βιβλίου δοκιμάστε:

Τάρτα με σπανάκι, αρωματικά και ανθότυρο
του Γιάννη Μπαξεβάνη

Υλικά για φόρμα τάρτας 30-35 εκ.

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
300 γρ. βούτυρο κρύο λιωμένο
200 ml νερό.
Για τη γέμιση
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
150 γρ. σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
80 γρ. ανθότυρο
300 ml γάλα
2 αυγά

Αρωματικά που αγαπάει το σπανάκι: ο μάραθος, ο άνηθος, το κρεμμύδι, το
σκόρδο, η ρόκα, ο δυόσμος. Υλικά που αγαπάει το σπανάκι: γαρίδα, σολομό,
κοτόπουλο, μοσχάρι, αμύγδαλο, κουκουνάρι, σταφύλι, σταφίδα, τομάτα, γάλα
και την κρέμα γάλακτος. Μεγάλος έρωτας με τα τυριά. Εμείς λοιπόν θα
πάρουμε κάποια από τα αγαπημένα υλικά του σπανακιού για να τα
παντρέψουμε, εσείς όμως –αν θέλετε– μπορείτε να προσθέσετε και άλλα.
Σε τηγάνι με δύο κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε λίγο σκόρδο και
κρεμμύδι ψιλοκομμένα και θα ρίχνουμε τα φύλλα από το σπανάκι κομμένα με
το χέρι μας, καθώς και μάραθο και άνηθο ψιλοκομμένα, λίγη σταφίδα και
ολόκληρα αμύγδαλα αποφλοιωμένα. Σε 3-4 λεπτά βγάζουμε από τη φωτιά,
προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σπασμένο ανθότυρο και περιμένουμε να ανοίξουμε
το φύλλο για την τάρτα.

Για τη ζύμη της τάρτας ανακατεύουμε καλά τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Ανοίγουμε με τον πλάστη και στρώνουμε πάνω σε
φόρμα τάρτας 30-35 εκ. διάμετρο.

Ανακατεύουμε 300 ml γάλα με δύο αυγά σΆ ένα μπολ. Γεμίζουμε με το
σπανάκι τη φόρμα, περιχύνουμε το γάλα με τα ανακατεμένα αυγά και
ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά της ώρας στους 180οC.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί
σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Συνεργάζεται με τα περιοδικά Παιδί και
νέοι γονείς και Votre Beauté, όπου είναι υπεύθυνος για θέματα βιβλίου. Στις
εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία τρία Ημερολόγιά του, με τίτλο Γονείς
για πρώτη φορά – Ετοιμαστείτε για τη μεγάλη αλλαγή, Όποιος αγαπάει
(εκ)παιδεύει – Από τα πρώτα βήματα μέχρι και το σχολείο και «Μπαμπά τι
είναι το σεξ;» και άλλες ιστορίες οικογενειακής τρέλας.

Όλα τα νέα