Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

PASOK announcement regarding the arson of the house of Mr. Stefanos Kollias in Kaloskopi

The following news article is available only in Greek

Ακολουθεί ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον εμπρησμό της οικίας του κ. Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως έχει γίνει επίσης επερώτηση στη Βουλή για το εν λόγω θέμα από τον κ. Φώτη Κουβέλη του Συνασπισμού.

ΠΑΣΟΚ
Ν.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ                                            
ΤΗΛ - FAX:   2265029139
ΤΑΧ  Δ/ΝΣΗ:  ΣΤΑΛΛΟΥ  12
Τ.Κ.  33100    ΑΜΦΙΣΣΑ

΄Αμφισσα, 3-4-2009


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

Οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και Πολίτες, να καταδικάσουμε τον εμπρησμό του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια στην Καλοσκοπή.

Η ενέργεια αυτή είναι ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη, είναι ενέργεια που πηγάζει από την στοιχειώδη έλλειψη σεβασμού απέναντι στην ελευθερία του λόγου, απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία.
Όλοι εμείς οι πολίτες της Φωκίδας, δεν θα επιστρέψουμε ούτε στο φόβο ούτε στο διχασμό να γίνουν οι σύμβουλοι μας στο αύριο.

Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να βρει τους ενόχους και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη, όχι μόνο για λόγους αρχής, αλλά και για όλους αυτούς λόγους που αφορούν το μέλλον που εμείς επιλέγουμε για τον τόπο μας και το είδος των σχέσεων μας ως πρόσωπα και ως οργανισμοί.
Δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε με φόβο, με κατηγορίες, με υπόνοιες, δεν αποδεχόμαστε να ζήσουμε με διχασμό. 
Έχουμε μπροστά μας τα σταυροδρόμια που αφορούν το είδος της ανάπτυξης, το μοντέλο της κοινωνίας και τις κοινωνικές συμμαχίες που θέλουμε να χτίσουμε. Εμείς, οι πολίτες της Φωκίδας, θα επιλέξουμε αυτό το μοντέλο ανάπτυξης που διασφαλίζει τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και θα δημιουργεί νέες, θα σέβεται όμως το περιβάλλον και το δικαίωμα των επόμενων γενεών σε αυτό. Θα τολμήσουμε, με διαδικασίες κοινωνικής συναίνεσης, να θωρακίσουμε αυτές τις πολιτικές ανάπτυξης που δίνουν μακροχρόνιες λύσεις προστασίας των θέσεων εργασίας και των παραγωγικών δραστηριοτήτων του νομού. Θα επιλέξουμε τη συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων, των εργαζομένων, των οικολογικών και πολιτιστικών οργανώσεων, των νέων στη ψυχή ανθρώπων, γιατί θέλουμε η κοινωνία μας να πάει μπροστά, γιατί θέλουμε σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες.

Για την  Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Φωκίδας
Ο Γραμματέας
Νίκος Πέτρου

All the news