Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Invitation for the presentation of Kostas Stoforos books at the 14th Elementary School of Chalandri

The  following article is only available in Greek

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ     
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ,15234

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

24 / 2 / 2009, Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, διοργανώνει στο χώρο του σχολείου, από τις 8 έως τις 15 Μαρτίου, την Εβδομάδα Βιβλίου, με σκοπό να φέρει τους μαθητές και γονείς πιο κοντά στη γνώση και το διάβασμα, πιο κοντά στα βιβλία.

Με την έναρξη και τη λήξη της Εβδομάδας Βιβλίου έχουν προσκληθεί δύο συγγραφείς να παρουσιάσουν σε γονείς και παιδιά τα βιβλία τους.

ο Την Κυριακή 8 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θα παρουσιασθούν τα βιβλία του συγγραφέα και δημοσιογράφου Κώστα Στοφόρου:
-    «Γονείς για πρώτη φορά- ετοιμαστείτε για τη μεγάλη αλλαγή» και
-    «Όποιος αγαπάει (εκ)παιδεύει ~από τα πρώτα βήματα μέχρι και το σχολείο». Πρόκειται για τα δυο πρώτα βιβλία της τριλογίας «Το ημερολόγιο ενός πατέρα», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Κριτική».
Με αφορμή τα δυο βιβλία θα μιλήσουν:
-  Η κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ασημένια Κούσουλα, για τους τρόπους που οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ώστε  να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.
-  Η σχολική ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια των Σχολών Γονέων Θεοδοσία Καραγιάννη, για το πως μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά στο σχολείο, αλλά και για τη γενικότερη εμπλοκή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.  

ο Την Κυριακή 15 Μαρτίου, με τη λήξη της Εβδομάδας Βιβλίου, θα παρουσιασθεί το βιβλίο του δάσκαλου, μουσικού και συγγραφέα Παναγιώτη Τσιρίδη με τίτλο: «Εδώ Παύλος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πατάκη».
Η παρουσίαση αυτή θα γίνει με πρωτότυπο τρόπο, καθώς οι συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα, θα δημιουργήσουν μια συναυλία, όπου ενδιάμεσα, θα διαβάζονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου.

Στόχος είναι η λήξη της Εβδομάδας Βιβλίου να συνδυασθεί με μια γιορτή της Μουσικής.

Ελπίζουμε στην προβολή των εκδηλώσεών μας από την εφημερίδα σας.

Πληροφορίες σχετικά :
6974.899.510
Στέφανος Καμπάς  
Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου
e-mail : halandri14dimotiko@yahoo.grAll the news