Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Kostas Stoforos will be presenting his new book in Lamia on 6/2/2009

This press release is only available in Greek:

«Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει» στη Λαμία

Την Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, στις 8μμ, στο βιβλιοπωλείο «Οιωνός» (Κολοκοτρώνη 11, Λαμία 35300, τηλ. 22310-67276) θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Το Ημερολόγιο ενός πατέρα 2/ Όποιος αγαπάει (εκ) παιδεύει – Από τα πρώτα βήματα μέχρι το σχολείο» (Κριτική)

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, θα γίνει μια προσπάθεια για την ενημέρωση των γονιών πάνω σε θέματα διατροφής και εκπαίδευσης, από εκλεκτούς ομιλητές:

Η υπεύθυνη της Σχολής Γονέων Ν. Φθιώτιδας Βασιλική Καπέλλου, θα μιλήσει με θέμα:

«Οι Σχολές Γονέων και η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια»

Η Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών Ασημένια Κούσουλα, θα μιλήσει για το «πως οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες»

Τέλος, η Παναγιώτα Χουλιάρα – Σιδερά, Εκπαιδευτικός στην ομιλία της «Παιδί, Σχολείο, Οικογένεια» θα αναλύσει ζητήματα που αφορούν στη σχέση του παιδιού και της οικογένειας με το σχολείο.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν οι αρχές και οι σχετικοί φορείς του νομού Φθιώτιδας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Κώστας Στοφόρος γεννήθηκε στη Ρώμη. Η καταγωγή του –από την πλευρά του πατέρα του- είναι από τα Καστέλλια του νομού Φωκίδας. Ωστόσο -όπως οι μισοί Έλληνες- μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά, κινηματογράφο και δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια. Είναι μέλος της Ομάδας Έργου «Εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία και τον Πολιτισμό -Οδυσσέας», του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «Παιδί & Νέοι Γονείς» και Votre Beauté, όπου είναι υπεύθυνος για θέματα βιβλίου. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Γονείς για πρώτη φορά (εκδ. Κριτική), Μια εύθραυστη εποχή, Κυνηγότοποι (εκδ. Αίολος), Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα νησί (εκδ. Λωτός), του λευκώματος Ίμβρος σε συνεργασία με τη φωτογράφο Ολυμπία Κρασαγάκη (εκδ. Καστανιώτης), καθώς και του παραμυθιού Η Φιφή, ο Πίπης ή πώς το πράσινο γύρισε στην πόλη (έκδοση του ΥΠΕΧΩΔΕ).

Σε τακτική βάση καταγράφει τις εμπειρίες και τις απόψεις του στο: www.stoforos.blogspot.com

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Από τα πρώτα βήματα μέχρι και τα σχολικά χρόνια, οι γονείς παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού. Οι πρώτες λέξεις, οι πρώτες εμπειρίες, οι πρώτες γνώσεις είναι τα υλικά που φτιάχνουν από νωρίς το «σύμπαν» μέσα στο οποίο εκείνο θα ζήσει στη συνέχεια. Ο Κώστας Στοφόρος, γνωστός δημοσιογράφος και… ευτυχής πατέρας τριών παιδιών στο δεύτερο Ημερολόγιό του προσεγγίζει το θέμα της διαπαιδαγώγησης.

Με αμεσότητα και χιούμορ, δίνει πολύτιμες συμβουλές για σημαντικά ζητήματα, όπως είναι ο ύπνος, η πειθαρχία, η συναισθηματική νοημοσύνη, η επιλογή των κατάλληλων δώρων και παιχνιδιών, για να κάνετε το παιδί σας ευτυχισμένο και να το στηρίξετε στα πρώτα του βήματα.

Ακόμη:

Πώς θα επιλέξετε τον κατάλληλο παιδικό σταθμό. o Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του σημερινού σχολείου.
o Πώς θα αντιμετωπίσετε την άρνηση και τις αντιδράσεις του…

…αλλά και τα μυστικά των «καλών μαθητών»!

Το πρώτο «Ημερολόγιο»

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο «Γονείς για πρώτη φορά- ετοιμαστείτε για τη μεγάλη αλλαγή», που είναι το 1ο βιβλίο της τριλογίας «Ημερολόγιο ενός πατέρα»

Ο συγγραφέας, γνωστός δημοσιογράφος και… ευτυχής πατέρας τριών παιδιών, μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις αναζητήσεις του στην προσπάθειά του να καταλάβει πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης στην ανατροφή των παιδιών.

Με απλότητα και χιούμορ, βοηθά τους γονείς να βρουν απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:

o Τι πρέπει να κάνουμε τις πρώτες ώρες της ζωής του παιδιού μας;
o Ποια είναι τα βασικά στάδια της ανάπτυξής του;
o Γιατί πρέπει να κρατάμε ημερολόγιο;
o Πώς θα κάνουμε πιο... αρμονικές τις σχέσεις του παιδιού μας με το φαγητό;
o Πώς θα επιλέξουμε τον κατάλληλο παιδίατρο;

All the news