Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Delphi Musical Gatherings: Camerata Junior & Friends concert at 14/7/2012

This news article is available in Greek only.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα σε όλη την Ελλάδα, εγκαινιάζει φέτος μια νέα δράση, που πραγματοποιείται υπό τη μορφή Art Campus 9-15 Ιουλίου, με την πολύτιμη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών και την ευγενική χορηγία της Οικογένειας Γεωργίου Π. Λιβανού με τίτλο ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε πριν από 60 περίπου χρόνια με σκοπό την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη δημιουργία της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, την ίδρυση της Ορχήστρας ΚΑΜΕΡΑΤΑ, την υποστήριξη της μουσικής εκπαίδευσης, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την ανάπτυξη της αγάπης για τη μουσική. Στεγάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του www.sfm.gr 
 
Στο συγεκριμένο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική πόλη των Δελφών, στις άρτιες εγκαταστάσεις του Ε.Π.Κε.Δ, θα συναντηθούν ταλαντούχοι σπουδαστές Ωδείων από όλη την Ελλάδα και τα μέλη της Camerata Junior - Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής. Για μία εβδομάδα, τα νέα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από διακεκριμένους καθηγητές σε master classes και μουσικά εργαστήρια, να μελετήσουν και να συμπράξουν μεταξύ τους σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό.
 
Οι Δελφικές Μουσικές Συναντήσεις θα κορυφωθούν με συναυλίες ανοιχτές στο κοινό και με ελεύθερη είσοδο. 

Σάββατο 14 Ιουλίου, ώρα 21:30
Θέατρο Φρύνιχος
Camerata Junior & Friends
 
Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 18:00
Αμφιθέατρο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία πιάνου
 
Κυριακή 15 Ιουλίου, ώρα 21:30
Αίθριο Συνεδριακού Κέντρου Δελφών
Συναυλία μουσικής δωματίου

Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ευρύτερου κοινού, μάς είναι απαραίτητη για να αγκαλιάσουν και να υποστηρίξουν - με την παρουσία τους στις συναυλίες - τα νέα ταλαντούχα παιδιά της Ελλάδας που αγωνίζονται να χτίσουν το μέλλον τους στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Σχετικό link: PDF δελτίου τύπου

All the news