Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Buyout of S&B Bauxite from Mytilinaios corporation

Σε αρχική συμφωνία για τη σταδιακή απόκτηση της Δραστηριότητας Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα από την Αλουμίνιον Α.Ε., 100% θυγατρική εταιρεία της Μυτιληναίος Α.Ε., κατέληξαν ο Όμιλος Μυτιληναίος και η S&B.

Τα προβλεπόμενα βήματα για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής είναι τα ακόλουθα:

1. Αρχικά εισφέρεται η Δραστηριότητα Βωξίτη της S&B στην Ελλάδα στην 100% θυγατρική της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., Δελφοί Δίστομον («Δ.Δ.»).

2. Στο νέο σχήμα που θα προκύψει («Νέα Δ.Δ.»), η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. θα αγοράσει μέρος της συμμετοχής της S&B, ούτως ώστε το ποσοστό της να φτάσει στο 51%, αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχο του νέου σχήματος.

3. Το υπόλοιπο 49% της S&B στην «Νέα Δ.Δ.» θα αγοραστεί σταδιακά και εντός τριάντα (30) μηνών από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.

Η οριστικοποίηση των οικονομικών όρων και η υλοποίηση των συμφωνηθέντων θα γίνει μετά το πέρας του Due Diligence, που θα περιλαμβάνει οικονομικό, νομικό, φορολογικό και τεχνικό έλεγχο των συγχωνευομένων μερών.

«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την εταιρεία μας, καθώς μετά από 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με την ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων, θα ελέγχει η ίδια τη βασική της πρώτη ύλη, τον βωξίτη, κάτι που δεν είχε καταφέρει έως τώρα. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μεταλλείων και σε αύξηση των εξαγωγών σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, και πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος. Η επένδυση σε μεταλλεία είναι μια επένδυση μακροπρόθεσμης απόδοσης», σχολίασε ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος ΑΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της S&B, κ. Κρίτων Αναβλαβής, ανέφερε από την πλευρά του: «Η δραστηριότητα του βωξίτη, που αντιπροσωπεύει περίπου 8% των πωλήσεων του ομίλου, εισφέρεται πλέον σε ένα νέο εταιρικό σχήμα, με πλειοψηφική συμμετοχή του μέχρι τώρα μεγαλύτερου πελάτη της, το οποίο είμαστε πεπεισμένοι πως θα οδηγήσει σε περαιτέρω μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του ελληνικού βωξίτη, προς όφελος όλων των εργαζομένων στον κλάδο αυτό, καθώς και της Ελληνικής Οικονομίας. Η S&B θα συνεχίσει εστιασμένη στην παροχή βιομηχανικών λύσεων παγκοσμίως, αξιοποιώντας τις δραστηριότητές της διεθνώς, με στόχο την περαιτέρω βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξή της.»

Πηγή: Ναυτεμπορική

All the news