Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Cultural Association of Stromi event on August 13th 2011

This news article is available in Greek only

 «Τραγουδώντας στις πηγές του Μόρνου»
Στρώμη, Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Οι Πηγές του Μόρνου, μας περιμένουν και φέτος. Να νίψουμε το πρόσωπο, τη μνήμη και τα χέρια στο πολυαγάπητο νερό, ξένοι και  ντόπιοι διαβάτες, αφού πρώτα προσευχηθούμε πριν  διαβούμε το ποτάμι με τα πόδια, κοιτάζοντας την όμορφη ροή, όπως θα μας έλεγε ο Ησίοδος από τη γειτονική Βοιωτία (8ος π.Χ. αιώνας,. Το ομορφοκύλιστο νερό, του αείρροου ποταμού έχει την ανάγκη όλων μας, να μείνει αμόλυντο και δημόσιο αγαθό. Σε  κοινή χρήση όλων , υγιεινό και πόσιμο, να  ανήκει  και να ξεδιψάει   τον κόσμο, χωρίς διάκριση και ιδιοκτησία. 

Στην ολόδροση Στρώμη Φωκίδας του Δήμου Δελφών, στις πηγές του ποταμού Μόρνου, την καρδιά της ορεινής Παρνασσίδας, στις όχθες του ποταμού που το νερό του φτάνει στην Αθήνα και επιτρέπει σε πέντε εκατομμυρια ανθρώπους να ζουν στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, «To νερό, πηγή ζωής 2011-Τραγουδώντας στις Πηγές του Μόρνου» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το εκεί Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο 13 Αυγούστου 2011, με την συνδρομή του Δήμου Δελφών και τη βοήθεια του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Καλλιέων κ. Λεωνίδα Καραγιάννη, σε συνεργασία με το Σύλλογο των απανταχού Στρωμιτών & το Σύλλογο Στρωμιτών Φθιώτιδας «Η Κρύα Βρύση».

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 20.00' στη Στρώμη σε χώρο δίπλα στο ποτάμι, το πρόγραμμα της οποίας για φέτος περιλαμβάνει :
α/  Ολοήμερη παρουσία & διανομή έντυπου υλικού  για το νερό και τις δράσεις των  Συλλόγων και κατοίκων  της Στρώμης-Έκθεση φωτογραφίας & Προβολή διαφανειών
β/  Προβολή ντοκιμαντέρ - δρώμενα «στο ποτάμι» 

Θα ακολουθήσει συναυλία :

«Υπόγεια Ρεύματα»   live @ Στρώμη
 

Πληροφορίες στα  τηλ. 6932897934, 6972839693, 6944358824
Email petsotas@mfa.gr

All the news