Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

«Back to the village – Ten stories which stood out»: Presentation at Thessaloniki

The following article is available in Greek only.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 7μμ  στην «Αντίπερα Όχθη» (Βενιζέλου και Ιουστινιανού 11, 2ος όροφος)  θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Επιστροφή στο χωριό -10 ιστορίες που ξεχώρισαν».

Το βιβλίο περιλαμβάνει 10 βραβευμένα διηγήματα -10 διαφορετικές ματιές σε ένα θέμα…

Η Συλλογή Διηγημάτων Επιστροφή στο χωριό – Δέκα ιστορίες που ξεχώρισαν, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Α/Συνέχεια.

Στη συλλογή δημοσιεύονται τα δέκα καλύτερα διηγήματα του Α΄ Διαγωνισμού Διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας που οργάνωσε και υλοποίησε ο Προοδευτικός Σύλλογος Τα Καστέλλια. Έργα νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία συγγραφέων, γνωστότερων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων, που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 94 διηγήματα που μετείχαν στο διαγωνισμό!

Ιστορίες για το χωριό και τη σχέση μας με αυτό, για το παρελθόν αλλά και το παρόν, για τις επιστροφές στους ίδιους τόπους του βιώματος και της μνήμης. Οι πολύ διαφορετικές ματιές, αλλά και οι διαφορετικοί τρόποι γραφής κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ανάγνωση των διηγημάτων.

Το βιβλίο παρουσιάζει διπλό Θεσσαλονικιώτικο ενδιαφέρον:
-Ο Καστελλιώτης Στέλιος Ξεφλούδας έζησε στην πόλη και εργάστηκε ως καθηγητής στη μέση εκπαίδευση, είναι ένας από τους ιδρυτές της Σχολής της Θεσσαλονίκης, και παράλληλα μετείχε στην έκδοση του πολύ σημαντικού περιοδικού "Μακεδόνικες ημέρες".
-Δυο από τους βραβευμένους συγγραφείς που μετέχουν με διηγήματά τους στο βιβλίο ζουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης: Ο ¶νθιμος Νοταρίδης και ο Παναγιώτης Κεχαγιόγλου


Κώστας Στοφόρος

All the news