Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

Invitation to the presentation of the latest book of A. Kakaras 'The list of the show maker'

The following news article is available in Greek only.

Σε συνέχεια του πρόσφατου λογοτεχνικού διαγωνισμού που είχαμε, σας στέλνουμε μια πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Αντώνη Κακαρά

Οι Εκδόσεις Παπαζήση έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΚΑΡΑ

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΚΑΡΗ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 19.30 στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5)

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ. : 

Παντελής Βούλγαρης, Σκηνοθέτης - Συγγραφέας
Λιάνα Κανέλλη, Δημοσιογράφος - Βουλευτής του ΚΚΕ
Νίκος Μοσχοβάκος, Δικηγόρος - Ποιητής

Την εκδήλωση θα συντονίσει η συγγραφέας Μαρία Πετρίτση

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το καινούργιο βιβλίο του Κακαρά έρχεται με συνέπεια να συμπληρώσει τα προηγούμενα. Θα λέγαμε πως Η λίστα του τσαγκάρη κλείνει τετραλογία μ' εκείνα. Η μη απονομή ουσιαστικής δικαιοσύνης στο πολιτικό και σύνθετο έγκλημα στη χώρα μας μετακατοχικά πυροδότησε την έκδοσή του.
Ο συγγραφέας εμφανίζει τους ήρωες του πιο ώριμους και κατανοητούς, πιο ανθρώπινους έτσι ώστε να θέλουμε να 'μαστε στη θέση κάποιων απ' αυτούς ενώ με τίποτε σε κείνην κάποιων άλλων. Ο λόγος είναι πηγαίος, λαϊκός, εκρηκτικός, καταγράφεται με έντονο συναίσθημα, η δράση καλύπτει ευρεία γκάμα της πραγματικότητας και των ανθρώπινων ενστίκτων. Η προδοσία, το έγκλημα, το μίσος, ο αγώνας για προσφορά, για εκδίκηση, η φιλία μα και ...ο έρωτας, που δε λείπει από κανένα των βιβλίων του, Αφού, καθώς ο ίδιος γράφει, είναι συστατικό στοιχείο της ζωής μας. Το βιβλίο αυτό είναι και ένας ύμνος στη γυναίκα, δεν κρύβει ο συγγραφέας το δέος του «...γονατίζουμε και σας προσκυνούμε μάτια μου...» 

Η κεντρική υπόθεση είναι δεμένη και συνακόλουθη των μεγάλων γεγονότων του περασμένου αιώνα. Ο αντιφασιστικός πόλεμος, ο εμφύλιος στη χώρα μας, οι ανατροπές στις κομμουνιστικές χώρες, συντρέχουν το μύθο, τον υπηρετούν, τον τροφοδοτούν. Και ιδιαίτερα κραυγαλέες παραλείψεις και υποθέσεις που ακόμα ταλανίζουν τη μεταπολεμική Ελλάδα, ενώ μόλις μεταπολιτευτικά άρχισαν να αποτελούν αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας. Έτσι ο δωσιλογισμός, η προσφυγιά των ηττημένων του εμφυλίου, έχουν την τιμητική τους στο κείμενο, ενώ δε λείπουν και τα αντιμάμαλα από τη συγκλονιστική διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. 
 
ISBN: 978-960-02-2452-8,  Σχήμα 14x21,  Σελίδες 312 ,  Τιμή 13,00 ¤

All the news