Καστέλλια Φωκίδας - Kastellia Fokidas

'Exintavelonis... Dream' at the municipality of Galaxidi

The following article is available only in Greek

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΜΦΙΣΣΑ 27.08.2009

Δ/νση: Ι. Γιδογιάννου 31                
Τ.Κ.: 331 00 ¶μφισσα
Τηλ: 22650 79257, 22653 50650
FAX: 22650 79257
Ηλεκτ. Δ/νση: grafeio.tipou@fokida.gr
Α.Δ.Τ.: 47/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Εξηνταβελόνης… Dream» στο Δήμο Γαλαξειδίου.  

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και η Εστία «¶γιος Νικόλαος», με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Γαλαξειδίου φιλοξενούν τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Γαλαξειδίου, την θεατρική παράσταση «Εξηνταβελόνης… Dream».

Το έργο έχει αποδώσει σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθετεί ο Παύλος Λιάρος, τη μουσική επένδυση έχει κάνει ο Νίκος Κριτσέλης, τραγουδάει η Σωτηρία Χατζή, την κατασκευή κοστουμιών έχει κάνει η Βάσω Τσιαγαλιώτου, τις χορογραφίες η Έλενα Εντέεβα, τους φωτισμούς ο Τάκης Βενετσανάκος, τα σκηνικά ο Νίκος Κυρίτσης και τη μουσική επιμέλεια ο Παύλος Σίμης.

Η ιστορία εξελίσσεται στην Πόλη στις αρχές του 1950. Ο Εξηνταβελόνης - ένας πλούσιος χήρος με δύο παιδιά - έχει δύο μεγάλα πάθη. Το πάθος του για το χρήμα και τον έρωτα του για τη μικρή Φατμέ. Αποφασίζει λοιπόν να παντρευτεί την κατά 40 χρόνια μικρότερή του Φατμέ, αλλά δεν εννοεί βέβαια να την πάρει και χωρίς προίκα. Την ίδια γυναίκα όμως αγαπάει και ο γιος του, τον οποίο σκοπεύει να παντρέψει με μια πλούσια χήρα. Την δε κόρη του που αγαπά κρυφά ένα νέο που εργάζεται σπίτι του ως υπηρέτης θέλει να την παντρέψει με έναν ηλικιωμένο με τον οποίο έχει συμφωνήσει να μην του δώσει προίκα για το γάμο. Και ενώ ετοιμάζει ένα δείπνο για να αναγγείλει τον δικό του αρραβώνα και της κόρης του, μαθαίνει ότι ο γιος του είναι ερωτευμένος με τη μέλλουσα σύζυγό του...

Στο τέλος του έργου οι γυναίκες ηθοποιοί ντυμένες χανούμισσες, αλλά και όλος ο θίασος, παρασύροντας τους θεατές –άντρες και γυναίκες– πάνω στη σκηνή χορεύουν οριεντάλ μαζί τους.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παύλος Λιάρος, Γαβρίλος Καμμάς, Σωτηρία Χατζή, Βασίλης Μπατσακούτσας, Γεωργία Κωβαίου, Ελλάδα Μεσβελιάνι, Σωτήρης Κηπουρός.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

All the news